Skabbteatern på TwitterSkabbteatern på FacebookMaila oss2013-01-12 släpptes Du e en fitta din fitta. En käftsmäll på antifeminister, rasister och kapitalister.

Den här kortfilmen kom till av en anledning: Vi var arga men också jävligt trötta på att gång på gång behöva förklara det faktum att dagens samhälle är ett klassamhälle baserat på en patriarkalisk ordning.
Ett av de starkare uttrycken för förakt som finns i det här samhället uttrycks av överklassen mot en underklass. Sedan undviker gärna borgare och liberaler just de terminologierna men ingen kan idag förneka att det finns ett klassamhälle. Liksom att det idag finns en stark antifeminism, fascism och rasism som är på frammarsch över hela Europa.
Det här är inte något vi kan sitta och titta på, diskutera och ”komma överens” eller kompromissa om. Lika lite som vi kan låta dem som sitter vid makten definiera hur vi bör reagera på deras förtryck.
Vi vägrar att sträva efter meningslös konsensus, där vi låtsas dela någon slags gemensam mark. Vi föredrar en öppen ärlig konflikt där det faktiskt är ok att säga: Ni är dumma i huvudet.
Vi som är vänster, vi som är feminister, kommer aldrig att be om ursäkt för att vi sätter empati, solidaritet och rättvisa i första rummet. Vi hoppas med den här filmen att fler faktiskt vågar säga ifrån och slutar be om ursäkt för sin ilska. Det är fan inte fel på oss som är arga över orättvisor. Det är fel på dem som skapar och upprätthåller orättvisorna.


Lista över männen som pekas ut i filmen


Öppet brev från filmsläppet