Skabbteatern på TwitterSkabbteatern på FacebookMaila ossPär Ström

Antifeministernas antifeminist, eller ”jämställdist” på Pärs eget fikonspråk. Tror att könsmaktsordningen består i att det är synd om män. Att män är förtryckta och att feministiska idéer styr Sverige. Han verkar ha en självbild som någon slags mansrörelsens Martin Luther King som kämpar för alla stackars män som inte har någon röst. Pär Ström är naturligtvis helt inkompetent i sådana frågor, men att han över huvud taget får utrymme gör att det mobiliseras horder av lika okunniga kvinnohatare som håller med honom om att feminismen ”gått för långt”. Om Pär Ström på riktigt förstod någonting om vad feminism innebär, eller förstod någonting om sin samtid eller historia så skulle han rimligtvis stå på vår sida. Men det han i verkligheten gör, är att sträva mot att män ska återta förlorad mark på områden där det över huvud taget börjar närma sig något som liknar riktig jämställdhet.


Pelle Billing

Som Pär Ström fast med en snällare ton, vilket inte gör honom mindre farlig. Han försöker låta vettig, men han fattar ingenting och tror på fullaste allvar att vi lever i ett samhälle som skuld- och skambelägger manlighet. Egentligen en klassisk vit, kränkt man som tar illa upp av formuleringar som ”mäns våld mot kvinnor”, för att den inkluderar honom (som är oskyldig!). Han menar att kvinnor har makt för att män t.ex. säger ”kvinnor och barn först” när en båt sjunker. Detta kallar Billing för ”överlevnadsmakt”. Men vem är det som ”ger” den makten då, spånskalle? Är det egentligen någon ”makt” då eller är den villkorad av ”god vilja” hos dem som faktiskt har makten?


Jan Björklund

Att en militär är skolminister är bara det högst beklagligt, men det tyder ju någonstans på att Alliansen anser att den bästa och finaste pedagogiken bedrivs inom militären. Björklund är mer höger än självaste Reinfeldt och anser helt öppet att klassamhälle är en bra grej och att ju tidigare man börjar dela upp människor i ”elit” och ”arbetskraft”, desto bättre. Det är därför han är så sugen på hårdare krav och disciplin i skolan. För honom och den delen av högern han representerar så är skolan nämligen inget mer än ett sorteringsverktyg för människor, och när man är sorterad så är man. Varför skulle Björklund annars tycka att det var så förkastligt att människor tidigare kunde läsa upp sina betyg på Komvux? Att släppa lös den mannen eller hans idéer i ett klassrum borde vara belagt med lagens hårdaste straff.


Fredrik Reinfeldt

Fredrik representerar allt som är fel i Sverige, och en grundläggande samhällssyn där det är bra med ojämlikhet och klyftor mellan människor. Sådana som Reinfeldt tycker att klyftor är bra för att det ger människor en anledning att gå upp på morgonen. Han gillar morötter. De rikas morötter är mer pengar. De fattigas morötter är mindre pengar. Reinfeldt är den typen av ledare som kidnappar dig ur hemmet, stoppar ner dig i en säck och slänger den i en hajtank, för att han tror på dig. Reinfeldt tror en massa om människor och vad de behöver, samtidigt som han eller någon han känner sannolikt aldrig haft ett riktigt problem i hela sina liv. Det är väl därför han står för en politik som i praktiken ödelägger människors liv varje dag. En gång skrev Reinfeldt att välfärd var Aids. Vi tycker att Reinfeldt är Aids.


Bo Svensson

F.d. ordförande i högsta domstolen som inte anser att det föreligger något problem med att den för sexköp fällde HD-domaren Leif Thorsson fortsätter att döma i sexköpsmål. ”Tvärtom kan man ju säga att han har djupa kunskaper i ämnet”, sade Svensson i en intervju och verkade mest se något lustigt i situationen. Han fortsätter i samma intervju: ”Jag pratade nyligen med ordföranden i Belgiens högsta domstol och där tycker man att det här är konstigt. Det finns ju många änkemän i det här yrket som har svårt att få sex och det är som Fröding skriver i sin dikt: Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få”. Gustaf Fröding levde och verkade för över 100 år sedan, och var naturligtvis en man av sin tid. Att Bo Svensson verkar vara en man av samma tid som Fröding, fast idag, är mer uppseendeväckande.


Rolf Hillegren

Hillegren är åklagare sedan nästan 30 år. Han har sagt att sexuella övergrepp inom äktenskapet (eller med Rolfs egna ord, ”köra ändå”) är att likna vid en ”ordningsförseelse”. Det är alltså knappt något brott, utan kanske på sin höjd ”oschysst” gjort. Åklagare Rolf Hillegren, som arbetar med bl.a. våldtäktsmål anser alltså rimligtvis detta: Att släpa sin kvinna i flätan hem till grottan och tvinga sig på, är ungefär på samma nivå som att sno en polkagris.


Anders Borg

En av Sveriges mäktigaste personer, och arkitekt bakom den borgerliga regeringens slakt av vad som en gång kallades fördelningspolitik. Han har mage att kalla sig feminist, när hans regering för en antifeministisk politik som bland annat förstärker de strukturer som gör kvinnor fattigare. En majoritet av dem som har utförsäkrats av regeringens politik och förlorat sin rätt till a-kassa eller sjukersättning är t.ex. kvinnor, och är det någonsin tal om ett problem så är det kvinnorna som är problemet, inte systemet. Därför så spelar det ingen roll hur mycket Anders Borg skjuter till i alliansens jämställdhetsbudget, för att de pengarna går till särskilda satsningar och projekt riktade mot kvinnor i situationer som är en direkt konsekvens av alliansens politik. Det är som att vräka tusen personer från sina bostäder, och sedan ge en av dem en lägenhet. Anders Borg är ett klassiskt exempel på hur politiker skamlöst tillåts kalla sig feminister utan att ha något engagemang i frågan över huvud taget, och till och med motarbeta kvinnor.


Anders Breivik

Mördade över 70 människor och publicerade efter det ett manifest på nätet, som genomsyrades av ett kvinnohatiskt innehåll där feminismen spelar en central roll i västvärldens påstådda undergång. Han ondgör sig i största allmänhet över uppluckrandet av det monokulturella västerländska samhället och att feministernas systematiska hjärntvätt av västerländska män har lett till att de vet hur man byter blöjor, men inte hur man slåss. Detta kan bara åtgärdas genom ett återinförande av den patriarkala struktur som Breivik upplever har gått förlorad. ”Så fort kvinnor åter kommer att skolas genom rättfärdiga institutioner och växa upp i starka och enade kärnfamiljer ledd av en självsäker patriark kommer hon att veta sin plats i samhället och vidare regleringar kommer att vara överflödiga”, skriver han. Breiviks manifest slår också fast att kvinnor som inte skriver under på kärnfamiljens ideal eller på annat sätt har motarbetat den kulturkonservativa rörelsen är förrädare som enligt honom bör våldtas och lynchas. Vi vet att de flesta andra män på vår lista fördömer Anders Breiviks handlingar, men vi vill bestämt hävda att de i grund och botten delar stora delar av samma tankegods.


Göran Lindberg

F.d. rektor för polishögskolan och länspolismästare i Uppsala. Har turnerat land och rike runt för att tala om könsdiskriminering, sexuella trakasserier och våld mot kvinnor. Blev senare själv dömd för grov våldtäkt, våldtäkt, misshandel samt flera fall av koppleri och sexköp. Att till och med poliskårens självutnämnde jämställdhetskämpe själv använder kvinnor som någon slags handelsvara säger allt om den myndighetens kvinnosyn.


John ”CaptainBatman” Strandberg

Ett kräk som tyckte att det var en rolig idé att lägga ut en bild på nätet av en vilt främmande tjej med hår i armhålan, tillsammans med nedlåtande och hånande kommentarer. Detta såg tusentals människor som en uppmaning till att kräkas ur sig egna åsikter om hår under armarna på ett sätt som närmast kan liknas vid någon slags förföljelsekampanj. En mer meningsfull roll för John än att sitta vid datorn och kommentera människors kroppar för ett billigt skratt är att namnges i vår film som exempel på ett inskränkt svin, och det är han.


Göran Lindblad

Moderat riksdagsledamot som röstat för legal prostitution i Europarådet, något som inte är annat än en ren kränkning mot kvinnor och befäster synen på kvinnor som objekt. Man får anta att han egentligen skulle vilja se samma legalisering i Sverige. Det är ju himla onödigt att ”smutsa ner” vanliga familjefäder genom att koppla ihop dem med hallickar och människosmugglare, fastän köparna i själva verket är precis lika viktiga aktörer i sexhandeln. Göran är väl bara ett typiskt svin som anser att det finns ”lyckliga horor”, som ska kunna prostituera sig som om det vore vilket yrke som helst. Själv skulle han dock aldrig betala, eller som han sagt: "Den svenska lagen mot sexköp fungerar visserligen inte. Men jag är emot att köpa. Jag vill ha det gratis".


Medborgare X

Bakom denna kreativa pseudonym gömmer sig en liten feg, bitter, medelålders man som (anonymt såklart) uppmanar till både våldtäkt och mord på feminister. Detta på grund av att han har härsknat till något kopiöst av TUR-teaterns uppsättning av SCUM-manifestet, som han anser vara hets mot folkgrupp (män). Detta trots att kommentarsfälten på hans egen blogg innehåller en uppsjö av besinningslöst kvinnohat som får formuleringarna i SCUM-manifestet att framstå som rent pacifistiska. Det här är även mannen som anser att Anders Breiviks massmord på 77 människor är en produkt av ”vänsterns feministiska draksådd”, i ett blogginlägg kallat ”som man sår får man skörda”. Vi tycker egentligen att det är lite orättvist att Medborgare X får vara med på listan, eftersom han säkert egentligen är ett av de övriga namnen. Vi funderade länge på Pär Ström, men sedan så såg vi att Pär hade skrivit att Medborgare X:s blogg var ”en utmärkt antifeministisk blogg”. Per Ström är ju inte antifeminist. Han är ju ”jämställdist”. Att han gillar antifeministiska bloggar betyder ju naturligtvis inte att han själv sympatiserar med, eller formulerar, åsikterna där.


David Mohsen

Var med och grundade ”Antifeministiska samfundet”, och har varit aktiv debattör kring mäns sexdrift och synen på kvinnor som sexobjekt (dvs. att det är helt i sin ordning). Han tyckte att ”morallagar” som sexköpslagen var mycket provocerande. Vad som senare blev känt var att han hade som hobby att försöka övertala minderåriga flickor att visa sig nakna för honom i webbkamera mot betalning.


David Knezevic

Knezevic är medlem i Moderatmännen. Att det över huvud taget existerar ett behov av en särskilt manlig falang i det manligaste partiet av alla är ju ganska absurt i sig. Precis som hans åsiktsfränder så påstår han naturligtvis att det finns en statsfeminism i Sverige och stör sig något enormt på det. Detta ledde t.ex. till att han ansåg sig nödgad att sammankalla till en protest mot SCUM-föreställningen. ”När det går så långt som att låta pojkarna utstå detta hatmanifest via en teaterföreställning så är det dags att reagera på allvar.”, skriver han i sitt upprop. Denna självutnämnda försvarare av gymnasiekillars rättigheter har alltså större problem med en litterär text, än att kvinnorna som framför den blir mordhotade. För övrigt så anser vi att den syn på män som framförs i SCUM knappast är värre än kvinnosynen hos t.ex. Strindberg, vars verk årligen ges ut och spelas för skattepengar. Skillnaden är väl att det finns en humor i SCUM, som tydligen undgår Moderatmän.


Johan Lundberg

Som chefredaktör på tidningen Axess så har Johan Lundberg gått i täten för den konservativa högerns angrepp på feminismen. ”Mot en ny feminism” deklarerar t.ex. tidningen på ett av sina omslag. Den ”feminism” som avses är inte bara manshatande och våldsam, den är också högst hypotetisk i den bemärkelse att den bara existerar i Lundbergs spåkula. Det hindrar dock inte Lundberg från att på ledarplats raljera om hur viktigt det är att denna ”feminism” stoppas och vilket fruktansvärt hot den utgör mot det demokratiska samhället. Det är ett återkommande grepp hos Lundberg att attackera denna fantasifeminism istället för att diskutera verkligheten, vilket egentligen bara är ett sätt att strategiskt förstöra möjligheten till en ärlig diskussion.


Kalle Strokirk

Kalle var med och grundade ”Antifeministiska samfundet” och är även ansvarig för ”Antifeministiska manifestet”. Kalle tycker att feminism är lika med nazism och kommunism, vilket bara det kan tolkas som relativt sinnesförvirrat. Han känns mest som en frustrerad gubbe som anser att feminism är lika med kollektivism och därmed fundamentalt ond i sin natur. Det är antagligen därför han lämnat sin ungdoms vänsterrörelser och numera är verksam inom moderaterna.


Jimmie Åkesson

Det bär oss emot att över huvud taget behöva motivera varför den här slamkryparen är med på listan. Det enda parti som Anders Breivik sympatiserade med var…Sverigedemokraterna! Kan det möjligtvis handla om att de delar samma värderingar när det gäller synen på människors värde? Krävs det verkligen att Jimmie Åkesson tuggar fradga och heilar fanatiskt i nyhetsmorgons studio innan människor lägger ihop ett och ett?


Peter Bengtsson

Du vet vem du är.