Går du mycket på teater? Då vet du säkert att det ibland kan vara svårt att få tag på biljetter, och att det kan bli rätt dyrt att gå ofta. I den här artikeln ska vi titta på några olika sätt med vars hjälp du kan få ordning på dina teaterbesök. Och förhoppningsvis få utrymme för att se mer teater nästa år än vad du gjorde detta.

Utnyttja rabatter

Det är sällan rea på teaterbiljetter. Men för den som är pensionär kan det gå att hitta en Seniordeal och spara pengar. En seniordeal innebär att ett pris är rabatterat för dig som är över 55. Det här är särskilt ett bra sätt att spara pengar på för dig som gärna går spontant på teater. Ofta är de deals som läggs ut där på biljetter som inte blivit sålda tillräckligt nära visningsdatumet. Om du bor utanför den stad där teatern går brukar också bussbolagen kunna ha bra priser på teater. Det är vanligt att de har olika typer av avtal som de kan utnyttja för att hålla nere kostnaden. Det gör att det ofta är mycket billigare att boka resa, biljetter och hotell via dem än att fixa allt själv.

Boka tidigt

Ett problem med teater är att det ofta kan vara en strykande åtgång på biljetter vilket gör det svårt att gå när man har lust. Du som mest är ute efter de stora scenerna och de populära pjäserna behöver därför planera i förväg. Se till att ha koll på när biljetter släpps och vilka uppsättningar du vill se och boka upp dem direkt. Det här ställer dock krav på att du är stadd vid kassa just då så se till att ha ett eget sparkonto där du lägger undan pengar till teaterföreställningar.

Gå på genrep

Det är vanligt att teatern säljer biljetter till de sista repetitionerna inför premiären. Vid det här tillfället är skådespelarna i stort sett klara. Du kan få acceptera vissa skönhetsfel i föreställningen, men det är också rätt charmigt. Det brukar dessutom vara billigare att gå på den här typen av teater. I utbyte får du möjlighet att skryta med att du sett pjäsen före alla andra.

Prioritera de mindre scenerna

All teater är inte Dramaten eller Stadsteatern. Det finns gott om små teaterscener runt om i vårt land som sätter upp pjäser av olika slag. Den som är beredd att resa lite, och inte behöver de bästa skådespelarna för att njuta av en föreställning, har alla möjligheter att se väldigt mycket teater till ett bra pris. Det här är också ett bra sätt att få se mer av Sverige. Det kanske till och med är värt att planera en semester kring temat?