Är du sugen på att ordna en annorlunda fest, kanske med en lyxig touch? Då är en temafest utmärkt. Vad sägs om en härlig och flärdfull fest med teatertema? Läs vidare för att ta reda på hur du lyckas få till den lyxiga känslan.

Servera champagne

Först och främst bör du fundera lite över vad du ska servera på festen, både vad gäller mat och dryck. Givet som dryck är en god champagne i vackra glas. Denna dryck är nämligen något av det lyxigaste vi har och kommer därför att sätta en härlig guldkant på festen.

Till champagne passar olika typer av snittar utmärkt. Servera till exempel krustader med kaviar. Det passar nämligen utmärkt till ett glas champagne. Även små bitar av god ost och olika frukter och skaldjur är goda till drycken. Se också till att det finns ett vegetariskt alternativ. En vegetarisk skagenröra att lägga på kex gör du enkelt med hjälp av crème fraiche, majonnäs, dill, avokado, rödlök och tångkaviar. Här kan du läsa mer om vad som passar till champagne och vilken sort du ska välja.

Maskeradkläder

För att festen ska bli sådär härlig är det viktigt att ha ordentliga kostymer. Tänk gärna på teater kring sekelskiftet och klä er i vackra klänningar och kostymer. Komplettera sedan dessa med vackert utsmyckade masker för att ge det hela en känsla av mystik. Kanske kan också dessa halloweenutstyrslar ge tips på utklädnader? Det skadar ju aldrig om en kostym är lite läskig.

Dekorationer

När du ska dekorera inför din teaterfest är det bra om du tänker lite som att du skulle befinna dig i en foajé på en elegant teater. Tänk röda draperier i sammet, vackra träslag och teatermasker på väggarna. Ordna också gärna en snygg bar där du kan servera champagne och snittar till dina gäster. En liten scen för uppträdanden och tal kan också vara trevlig. Om du vill slå på stort utrustar du naturligtvis scenen med en riktig mikrofon.

Se också till att satsa på fina glas, bestick och tallrikar och hoppa över plast- och pappersvarianter just den här festen. Billiga engångsartiklar kommer nämligen att dra ned den flärdfulla känslan du vill ha på festen. För en extra lyxig känsla serverar du champagnen i klassiska champagnekupor. Varför inte till och med slå på stort och bygga ett champagnetorn?

Partylekar

När gästerna minglar med sin champagne kan det vara trevligt att ordna några partylekar för att få igång konversationen. En enkel lek är att låta gästerna hitta sin bordsdam eller bordsherre genom att ge dem varsin del av en sönderklippt bild. Du kan också ordna en tipspromenad i lokalen. En sådan öppnar upp för konversationer bland gäster som inte känner varandra så bra. Låt gärna frågorna kretsa kring ämnet teater.

En annan rolig lek är ”Vem är jag?”. Då sätter du helt enkelt en lapp med en känd persons namn i pannan på alla gäster. Alla kan alltså se lappen utom bäraren. Gästerna får sedan ställa frågor om den de är tills de kommit fram till rätt svar.