Att gå på teater är ett väldigt bra alternativ om du vill komma i julstämning. Det är perfekt att redan under hösten boka biljetter för en intressant julteater som går i december. Att kombinera en teaterföreställning och julbord någon gång under december är verkligen en sak som kan göra att du kommer i julstämning. För att ha julstämning hela december är det en bra idé att inreda hemmet med olika juldekorationer. Det finns massor med juldekorationer att välja mellan. Botanisera bland det stora sortimentet av juldekorationer redan under hösten för att vara redo när första advent kommer. När det kommer till juldekorationer finns det många områden att ge lite extra julstämning i hemmet.

Fyll hemmet med ljus

Att dekorera med ljus i hemmet är något som verkligen bidrar till en mysig stämning. Ljuslyktor, ljusslingor och levande ljus är perfekt att fylla hemmet med under december. Att baka är en annan aktivitet som kan bidra till en förhöjd julstämning. Om du bakar med kryddor som hör julen till får även luktsinnet sitt. Lussebullar och pepparkakor är klassiska bakverk som hör julen till. Att spela julmusik är en annan sak som kan göra att du kommer i stämning. Ju fler sinnen som du aktiverar med olika aktiviteter desto mer julstämning kommer du att få. Lukt, smak och syn är sinnen som behöver få sitt för att du ska få julstämning.

Pyssla med barnen

Om du har barn är pyssel en perfekt aktivitet under december. Ni kan tillsammans sitta och göra julkort, dekorationer till granen eller slå in julklappar och göra fina paket. Det finns mängder med julpyssel att hålla på med. Lägg sedan paketen under granen för att det ska se extra trivsamt ut.

Teaterns miljö kan bidra till julstämning

Juldekorationer spelar även roll på teatrar. Om en teater är pyntad med olika juldekorationer kommer du förmodligen komma i en helt annan stämning än om det inte finns några juldekorationer. Både teaterföreställningen och miljön runt omkring kommer bidra till den stämning som du känner. Om du vill gå på teater i december är det en bra idé att boka biljetter i tid för att vara säker på att få en plats.