Vankas det teaterbesök? Då vill du säkert vara lite extra fin. Samtidigt kan teatersalonger ibland vara lite kyliga och dragiga, något som gör det svårt att välja en passande klänning. Det du då bör satsa på är en snygg stickad klänning. Här kan du läsa om de hetaste modellerna samt få tips på hur du väljer rätt klänning inför teaterbesöket.

Stickade klänningar finns i många modeller

Nu när hösten närmar sig och det börjar bli lite kyligare så är en stickad klänning din bästa vän. I en sådan kan du både känna dig elegant och hålla dig varm. När det är dags att gå på teater krävs ofta en något elegantare klädsel, speciellt om det rör sig om en känd teaterpjäs som spelas på kvällstid på någon av våra större teatrar. Som tur är finns klänningar i stickat som passar för tillfället. Vill du vara maximalt elegant väljer du med fördel en hellång klänning. Tror du att det kommer att bli kyligt är det bra att satsa på en som har ärm. Vet du däremot med dig att temperaturen kommer att vara rimlig är det roligt att satsa på en ärmlös klänning med en spännande skärning.

Rör det sig om ett mer avslappnat teaterbesök så kan du låta längden på klänningen krypa uppåt. Ska du gå på en utomhusföreställning kan det vara bra att välja en riktigt gosig klänning med lång ärm. Kombinera den gärna med strumpbyxor och ett par boots.

Klä upp och ned din klänning

Som du säkert vet är det idag viktigt att tänka på att ha en hållbar klädkonsumtion. Det är därför inte hållbart att köpa en stickad klänning för ett enda tillfälle. Som tur är är stickade klänningar både enkla att klä upp och ned. Till festligare tillfällen kombinerar du klänningen med klackar och maffiga örhängen. Till vardags kan du istället bära klänningen med en snygg skinnjacka, strumpbyxor och stövlar eller boots. Det går också att sätta en tröja över klänningen och använda den som en kjol. Det är extra bra när det är minusgrader ute eftersom du då garanterat håller dig varm.

Det fina med just stickade klänningar är att de passar för alla tillfällen beroende på vad du väljer att kombinera dem med för andra plagg. Våga låta fantasin leka och hitta på nya och spännande kombinationer. Plagg som går att använda på många olika sätt är alltid välkomna i garderoben.

Kanske tänker du att du måste satsa på en svart klänning om du ska kunna använda den vid många olika tillfällen. Tänk då om. Mönster och färg är hetare än någonsin. Under de kalla månaderna krävs dessutom plagg som piggar upp och vad gör det bättre än en härligt mönstrad klänning?