I tidigare inlägg har vi berättat kort om några svenska skådespelare. I det här inlägget följer vi upp det genom att berätta lite om några internationellt kända skådespelare.

Ian McKellen

Ian McKellen föddes år 1939 och är en brittisk skådespelare. Han började med skådespeleri redan under skoltiden och debuterade på teaterscenen år 1961. Sedan dess har vi kunnat se Ian i många olika stora teateruppsättningar. Men också på film och tv. Han är kanske mest känd som Gandalf i Sagan om ringen.

Julie Andrews

Julie Andrews föddes år 1935 och är en brittisk skådespelare. Hon fick sin debut på scen redan som barn i olika uppsättningar både på West end och broadway. Men vi har även kunnat se henne på film. Hon är kanske mest känd som Mary Poppins eller Maria i sound of music.

Lin-Manuel Miranda

Ett exempel på en något yngre skådespelare är Lin-Manuel Miranda. Han föddes år 1980 och är en amerikansk skådespelare, kompositör och dramatiker. Han är kanske mest känd för att vara upphovsmannen bakom succémusikalen Hamilton där han också spelar huvudrollen.

Kristin Chenoweth

Kristin Chenoweth föddes år 1968 och är en amerikansk skådespelare. Hon är kanske mest känd från broadway där hon spelat ett flertal huvudroller. Bland annat i Wicked.