Det finns massvis med teateruppsättningar som blivit kända internationellt och spelas därför runt om i hela världen på alla möjliga språk. I den här delen kommer du att få veta mer om några av världens mest kända pjäser.

Romeo och Julia

Det går inte att skriva om olika teaterpjäser utan att nämna minst en Shakespeare pjäs. En av de mest kända är Romeo och Julia. I Romeo och Julia får vi följa de olyckligt förälskade ungdomarna Romeo och Julia.

Måsen

En annan känd teaterpjäs heter måsen och är skriven av Anton Tjechov. I denna pjäs får vi följa fyra personer och hur de tar sig an olika problem och kärleken mellan varandra.

Misantropen

Misantropen är skriven av Molière år 1666 vars huvudkaraktär är en man som avskyr mänskligheten. Han säger alltid sanningen vilket ofta blir problematiskt.

Hamlet

En annan väldigt känd teaterpjäs är Hamlet som även den är skriven av Shakespeare. I Hamlet får vi följa en dansk prins som söker hämnd efter sin fars död. Det här är en av världens mest spelade pjäser och det har gjorts många tolkningar och versioner av pjäsen. Disneyklassikern lejonkungen är till exempel baserad på Hamlet.